loader image
+(32) 475 872 522 info@solexlaperre.com

     De fiets die vanzelf rijdt

In het hartje van West-Vlaanderen vind je Solex Laperre. Trek er op uit met een groep collega’s, vrienden, familie of als geliefden en volg een van onze leuke routes met de GPS en/of Gids.

Liever een vrije vogel? Dat kan! Beleef onze mooie streek volledig op vrije voeten (of wielen)! Voor elk wat wils dus.

Ontdek de mooiste routes in West-Vlaanderen met een unieke Solex 

"

Tyne Cot Route

Lengte: 31 km
Duur: vanaf 3 uur
Aantal: 1-20 personen
Met gids of kaart

 

vanaf €75 pp

Wine tasting route

Lengte: 29 km
Duur: vanaf 3 uur
Aantal: vanaf 10-20 personen
Met gids of kaart

 

Nieuw!

Blankaart route

Lengte: 41 km
Duur: vanaf 4 uur
Aantal: 1-20 personen
Met gids of kaart

 

vanaf €100 pp

Brewery & cigar route

Lengte: 32 km
Duur: vanaf 4 uur
Aantal: vanaf 10-20 personen
Met gids of kaart

Nieuw!

Tyne Cot Route 

De route volgt de Ypres Salient en confronteert je met een aantal relicten van de Eerste Wereldoorlog. Tientallen militaire begraafplaatsen langsheen het traject zijn stille getuigen van de dramatische tol die de “Grooten Oorlog” eiste.

De route vertrekt in Staden, gaat naar het New British Cemetery in Passendale. Je Solext er langs Zonnebeke, het Britse Tyne Cot Cemetery en De Oude Kaasmakerij.

Op de terugweg is er de mogelijkheid om halt te houden bij Hof Ter Walle hier wordt de boter en de karnemelk bereid in een echte houten karn, en dat proef je!

Leuk om weten: John Mac Crae schreef in Essex Farm Cemetery zijn oorlogsgedicht “In Flanders Fields”. Dat maakte van de simpele Vlaamse klaproos een internationale vredesbloem.

Eten & drinken:

 • De Versche Moed
 • De Oude Kaasmakerij
 • Café de mosselmarkt
 • Café Madrid

Bezienswaardigheden:

 1. Passchendaele New Britisch Cemetery
 2. Canadian Memorial
 3. Tyne Cot Cemetery
 4. New Zealand memorial
 5. De Oude Kaasmakerij

Wine tasting route

Langs deze betoverende nieuwe route, doordrenkt met de charme van wijngaarden en de belofte van verrukkelijke wijnen, vinden wijnliefhebbers en levensgenieters een ware schat. Deze pittoreske Solex tocht voert langs enkele van de meest gewaardeerde wijndomeinen in de regio, waar elke halte een nieuw verhaal vertelt in elke slok.

De reis begint bij Wijndomein De Nachtegaal, waar de wijngaarden baaden in het zonlicht en de druiven rijpen tot perfectie. Hier worden eeuwenoude tradities gekoesterd en gecombineerd met moderne wijnproductiemethoden om wijnen te creëren die de ziel verwarmen.

Vervolgens gaat de route verder naar Domein De Reutelvallei, een plek waar de natuur en ambacht samenkomen. Het landgoed is bezaaid met zorgvuldig onderhouden wijnstokken die gedijen in het unieke microklimaat van de streek. Hier wordt elke fles wijn geboren uit de liefde voor het land en de kunst van het wijnmaken.

Eindig de betoverende tour bij Wijngoed Choupette, waar elegantie en verfijning samenkomen in elke druppel wijn. Dit wijngoed staat bekend om zijn exclusieve selectie van wijnen, die met passie en precisie worden geproduceerd. Een bezoek aan Choupette is als een ontmoeting met de kunstenaars achter deze prachtige wijnen.

Deze nieuwe route belooft een onvergetelijke reis langs enkele wijndomeinen in eigen streek, waar de schoonheid van het landschap hand in hand gaat met de verfijning van wijnmaken. Dus trek eropuit en ontdek de geheimen en smaken van Wijndomein De Nachtegaal, Domein De Reutelvallei en Wijngoed Choupette, en laat je betoveren door de magie van de wijncultuur. Santé!

.

Eten & drinken

 • Den Nachtegael
 • Domein de Rutelvallei
 • Wijngoed Choupette
 • De oude kaasmakerij

Bezienswaardigheden:

 1. Tyne Cot Cemetery
 2. Passchendaele Canadian Memorial

De Blankaart route

Dit erkend natuurgebied met zijn kasteelpark dat in de vorige eeuw werd aangelegd is zeker een bezoekje waard. Om vogels te spotten hou je halt aan een van de vogelkijkhutten.

Zin in een tussendoortje? ’t Madeliefje is een actief landbouwbedrijf gelegen te midden in de blankaart met ijssalon. Om even te verpozen van het Solexen kan je op de binnenkoer en op het zonneterras in alle rust genieten van een drankje en het heerlijk ambachtelijk hoeve-ijs. 

Eten & drinken:

 • Hoeveijs ’t Madeliefje
 • Café Rooneplezier
 • Café de speelman
 • Zuivelboerderij ’t Hof van de Rhille
 • Café de Sportwereld
 • Café Transvaal

Bezienswaardigheden:

 1. Vredesmolen
 2. Tien geboden (Bloemenweide)
 3. Bezoekcentrum de Blankaart
 4. Beukelaeremolen
 5. Middeleeuwse motte

Brewery & cigar route

Stap op een nostalgische Solex en laat je meevoeren op een onvergetelijke reis langs enkele van de meest intrigerende plekken in de regio. Deze gloednieuwe Solex route belooft avontuur en ontspanning, doordrenkt met de geur van benzine en de smaak van ambachtelijke lekkernijen.

Je begint je reis bij Terrest Brewery, waar ambachtelijke brouwkunst tot leven komt. Hier ontdek je de kunst van het bierbrouwen en proef je verse bieren die met passie zijn gemaakt. Laat je verleiden door de rijke smaken en aroma’s terwijl je je Solex start en op weg gaat naar het volgende avontuur.

Krumbl’ Koffiebar wacht op je met een geurige belofte van vers gebrande koffiebonen en heerlijke gebakjes. Laad even op met een cafeïneshot en geniet van de charmante sfeer voordat je verder gaat op je vintage tweewieler.

De volgende stop brengt je naar de Tabaksfabriek Handzame, waar de geschiedenis van tabak tot leven komt. Leer over de ambachtelijke productie van sigaren en ervaar de geurige aroma’s van de tabaksbladeren terwijl je de oude fabriek verkent.

Eindig je Solex avontuur in stijl bij Café ’t Oud Cortemarck, een gezellige plek met een rijke geschiedenis. Hier kun je ontspannen, nagenieten van je reis en proosten op de mooie herinneringen die je hebt gemaakt.

Deze nieuwe Solex route neemt je mee op een boeiende reis door ambacht, cultuur en culinaire hoogstandjes. Dus spring op je Solex en verken de Terrest Brewers, Krumbl’ Koffiebar, Tabaksfabriek Handzame en Café ’t Oud Cortemarck, waar avontuur en genot samenkomen op een unieke en nostalgische manier. Veel plezier!

 

Eten & drinken:

 • Terrest brewery & bar cigar
 • Krumbl’ koffiebar
 • Tabaksfabriek Handzame
 • Café ’t oud cortemarck

Bezienswaardigheden:

 1. Stadense heuvelrug
 2. Handzamevallei
 3. Couchezmolen
 4. Wullepitmolen

- Sofie T.

"Eerst was ik er niet zo voor te vinden, vond het precies een trottinette met een motor. Niets was minder waar, eens je aan het rijden bent werkte dit echt ontspannend."

- Bram B.

"Unieke belevenis! De zachte wind die om je heen zoeft… de pittoreske wegen ontdekken… samen met het rustgevende gesnor van dat solexje in je oren… zaaalig genieten!"

- Matthias R.

"Wij zijn van de streek maar hebben toch heel wat mooie baantjes gedaan waar we zelfs nog nooit gereden hadden."

- Jasper V.

"Goede combinatie van bezienswaardigheden en tussenstops om een drankje te nemen. Hebben ons enorm geamuseerd die dag, plezier gegarandeerd!"

- Roland K.

"Gewoon machtig! Iedereen die je voorbijrijdt krijgt instant een smile op zijn gezicht of begint te zwaaien… de brommertjes rijden aangenaam en zijn ook prachtig van kleurencombinatie. Zeker voor herhaling vatbaar met de collega’s."